Till min mamma Margareta

Älskade mamma, det är nu 6 månader sedan du lämnade mig så hastigt och chockartat och jag går ofta förbi din viloplats på kyrkogården nära där jag bor. Jag är så oerhört ledsen och förtvivlad över att du inte finns hos oss längre. När jag tänker på dina sista veckor i sjuksängen på infektionsavdelningen på lasarettet känner jag mig helt förkrossad och arg för att du, min fina mamma skulle få detta fruktansvärda slut. Det smärtar mig i mitt innersta och jag kan inte somna på kvällarna.

Tankar och känslor fylls av stor saknad. Saknar att få prata med dig i telefon varje dag, att träffa dig och hjälpa dig med matlagning och annat. Att du inte kommer ut till landet i sommar känns så tomt och sorgligt, mamma. Om du bara hade fått 3:e sprutan tidigare, så hade du kanske överlevt sjukdomen? Då hade jag haft dig hos mig nu. Jag känner en enorm ilska mot de hänsynslösa personer som går ut med symptom bland sina medmänniskor, trots de restriktioner som rådde när du blev smittad, mamma.  Du var ju själv så försiktig, fullt vaccinerad, bar munskydd och gick bara ut på nödvändiga sjukbesök.

3 månader efter din bortgång lämnade även älskade Dusty mig så hastigt. Lika chockartat och hastigt som du, mamma. Det bara är för mycket att förlora sin mamma och sin lilla katt som var som en dotter på en gång. Känner mig nedtyngd av sorg och saknad efter er båda. Tillvaron känns tom och meningslös utan er att ta hand om. Har ingen uppgift längre. Jag tyckte att det var meningsfullt att hjälpa dig på din ålders höst, mamma. Att få ge tillbaka en del av det du alltid gett mig. För du har ju alltid funnits där för mig och det står jag i tacksamhetsskuld för. Men jag ville ju främst finnas där för att jag älskar dig, mamma! Ditt liv har varit svårt och har kantats av sjukdom och sorger och jag tyckte synd om dig, ville underlätta. Kriga för dig om du så vill, som du har krigat för mig. Kände mig arg och harmsen på dem som gjort dig illa genom åren.

Jag önskar att jag hade fått göra mer för dig mamma. Uppskattade verkligen våra stunder tillsammans. Önskar jag hade fått säga det till dig. Trodde inte det skulle gå så fort. Ena stunden var du där och sedan var du borta. Tack för allt du har gjort för mig mamma, världens bästa mamma!  

Till minne av min älskade mamma Margareta som gick bort i covid-19, 12 november 2021.
/Maria