Längtan efter ett barn

Jag och min man visste direkt när vi gick in i vår relation att vi ville ha barn, så det fanns ingen anledning att vänta. Vi började försöka ganska direkt men att bli gravid visade sig inte vara enkelt för oss.

Det skulle ta oss 3 år att få vårt älskade barn och det var år fyllda av fertilitetsutredningar, hormonbehandlingar och IVF:er. I november 2019 fick vi ett plus på stickan och vi var överlyckliga - äntligen var vi gravida och skulle få bli en familj på riktigt!

Dock krossades vår dröm då barnmorskorna hittade avvikelser i hans hjärna under vårt rutinultraljud. Det visade sig att vår son inte skulle överleva och att vi skulle vara tvungna att avbryta graviditeten när jag var 6 månaders gravid med honom.

Att föda ett barn är inte lätt. Att föda ett barn som är dött är ännu svårare. Den 9 april 2020 födde jag min son - han var 26 cm lång, vägde 500 gram och var utan en frisk hjärna och han hade heller inte ett tickande hjärta.

Våra liv förändrades för alltid den dagen och än idag kämpar vi med att hantera sorgen. Däremot har jag funnit mycket hjälp av mina sociala medier. Där har jag möjlighet att berätta min historia och få ut mina tankar & känslor men jag kan även få stöd av andra änglaföräldrar och få möjligheten att själv få hjälpa mammor i liknande situationer.

Det har gett mig ett syfte med alltsammans och gör det hela lite enklare. Däremot kommer det aldrig kunna radera min sorg, saknaden av honom eller min ilska över hur orättvist livet kan vara.

Allt jag gör är i minne av dig, min älskade Gabriel.
Vila i frid tills vi ses igen /Din mamma Sandra