Jag är med i förändringsarbetet

Jag har diagnoserna AST (lindring form av Autism) och adhd.
Under min första tid på gymnasiet utsattes jag för grov mobbning.
Förövarna märkte fort att jag inte var som alla andra, men vem är egentligen som alla andra?
Det började successivt med glåpord men gick snabbt över till slag, sparkar och andra övergrepp.

Mobbningen gjorde att jag började missbruka droger, främst hasch och alkohol. Jag önskar ingen annan det helvete som jag utsattes för. Jag vet att mobbning får mycket stora konsekvenser och sätter djupa spår i en människas liv.

Idag har jag bestämt mig för att jag aldrig kommer att bli som alla andra, jag vill vara mig själv, för jag tycker om och uppskattar olikheter. Tänk vad tråkig världen vore utan olikheter!

Jag vill även belysa vikten av möjligheter. Att det finns en lösning, en väg ut till ett normalt samhälle. Några år senare blev jag själv förövare, jag dömdes till rättspsykiatrisk vård, efter att ha förföljt en läkare som jag blev arg på. För att jag ansåg att jag inte fick rätt hjälp.

Idag har jag öppen vård. Jag har ångrat mig och bett om ursäkt, och kommit till insikt att jag gjorde fel.

/Jakob Lindén

Du kan följa Jakobs resa här:
www.jakobshistoria.se
www.jakoblinden.blogg.se

Jakob har även skrivit en självbiografi, boken heter ”Sanningens ord”.